KATKARAPUPIIRAS JOULUPÖYTÄÄN?

Kommentoi artikkeleita tai lähetä sähköpostia lehtotim@gmail.com

Mikä ettei! Tämä ohje on Pirkka piirakkapohjapakkauksesta. Asiakaspalaute on ollut todella loistava, suosittelen!

Katkarapupiirakka pirkan tapaan
(8 annosta)
1 pkt (400 g) Pirkka-piirakkataikinaa
1 ps (180 g) Pirkka-katkarapuja
200 g purjoa
2 rkl margariinia
2 keskikokoista tomaattia
1 dl hienonnettua tilliä
1 rs (200 g) Pirkka Kevyt Italian yrtit – tuorejuustoa
1 tlk (2 dl) Pirkka-ruokakermaa, 10 % (vähälaktoosinen)
3 kookasta Pirkka-kananmunaa
1/2 tl suolaa

Ota katkaravut sulamaan hyvissä ajoin ja valuta ne. Avaa taikinapaketti ja anna levyjen sulaa irrallaan. Yhdistä taikinalevyt pitkältä sivulta ja muotoile levy pyöreäksi. Kaaviloi levy kookkaan (halkaisija n. 29-30 cm) piirakkavuoan kokoiseksi niin, että se ulottuu myös reunoille. Nosta taikina vuokaan ja taputtele reunoille tiiviisti. Tasoita reuna. Nosta pohja kylmään kovettumaan.

Kuullota purjo pannulla miedolla lämmöllä kunnes se pehmenee. Anna jäähtyä. Poista tomaateista kannat ja viipaloi tomaatit ja leikkaa edelleen pieniksi kuutioiksi. Sekoita tuorejuusto ja ruokakerma tasaiseksi liemeksi ja vatkaa joukkoon munat. Lisää seokseen purjo, tomaattikuutiot, tillisilppu ja katkaravut ja mausta vielä suolalla. Sekoita hyvin ja nostele seosta kauhalla piirakkavuokaan pohjan päälle.

Tasoita ainekset ja paista piirakkaa uunin alatasolla 225 asteessa noin 35 minuuttia, kunnes täyte on täysin hyytynyt ja pinta saanut hiukan väriä. Anna piirakan jäähtyä noin 15-20 minuuttia ja tarjoa lisäksi vihreää salaattia.

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s