LIHATISKI ON KUOLLUT – ELÄKÖÖN UUDET OIVALLUKSET JA LIHAPADAT!

kaupan_julkisivu

Kuva vuodelta 1965 – meillä oli vielä silloin korttelin paras lihatiski,  ja kauppa kävi!

Ikävää – lihatiskit ovat hävinneet, tai jos niitä vielä on, niin ne tarjoavat uskomattoman marinaadisia nautintoja tai pitkälle nuijittuja pahvinpaloja – ja hinnat ovat aivan kauheat!

Siksi olen etsinyt epätoivoisesti vaihtoehtoista tapaa löytää kunnon lihaa, aitoa ja pyyteetöntä. Tartuin epätoivoissani Atrian Karjalanpaistipakkaukseen (800g) ja lajittelin lihat naudanlihaan ja possuun. Voi surkeus, ei nämä ole mitään maailman parhaita paloja, mutta kyllä niistä voisi jotain syntyä.

gulash

Ei muuta kuin lihapalat sanomalehden tai talouspaperin päälle kuivumaan. Nämä ovat liemessään uivia pakkauksia, vaikka pohjalla onkin imupaperielementti. Eli laita paistinpannulle ensin hieman voita/paistinrasvaa ja sitten possulihapalat, joissa on edes vähän rasvaa. Anna paistua hitaan rauhallisesti. Toivottavasti vähän irtoaa rasvaa pannulle.  Sitten laita joukkoon naudanlihat ja anna ruskistua aika kovalla lämmöllä.

Sitten joukkoon pilkottu sipuli, ja paistele rauhassa. Pari kynttä valkosipulia olisi tässä tarpeen myös.  Suolaa laittaisin noin 1½ teelusikallista. Sitten ruokalusikallinen kukkurallinen vehnäjauhoja, anna ruskistua. Lisää joukkoon pari kukkurallista teelusikallista paprikajauhetta ja mustaa pippuria. Laita vettä niin paljon, että lihat peittyvät.  Ja sitten hauduta niin että kiehuu juuri ja juuri. Saa muhia ainakin kaksi tuntia! Lisää vettä tarvittaessa, ettei kuivu pohjaan.

Suurin virhe ja myös yleisin on se, että lihaa ei malteta hauduttaa kypsäksi. Tässä ei todellakaan riitä tunti vaan minimiaika on ainakin kaksi, eikä kolmekaan ole liikaa!  Tämän lihapadan kaveriksi käyvät keitetyt perunat, muussi tai vaikkapa riisiä.

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”LIHATISKI ON KUOLLUT – ELÄKÖÖN UUDET OIVALLUKSET JA LIHAPADAT!

  1. Terveisiä Kyläkaupasta Köyliöstä! Meillä on LIHATISKI tuoreine lihoineen ja vieläpä vertailukelpoiset hinnatkin, asiakkaita vielä kaipaillaan. Isona miinuksena on järkyttävä vuokra(verrattuna paikan kuntoon), isot sähkölaskut ja muiden isompien kauppojen läheisyyteen, ei siis kovin järkevää bisnestä. Asiakkaat vain ovat niin ihania, ettei malttaisi lopettaakaan..

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s